Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (2024)

Klik hier voor een korte samenvatting

Zo gebruik je een VPN om je favoriete anime te kijken

Op Crunchyroll vind je bijna alle anime. Helaas is niet elke serie of film beschikbaar vanuit Nederland. Door een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken, krijg je toegang tot de Crunchyroll-bibliotheken over de hele wereld. Dat doe je zo:

 1. Abonneer je op een goede VPN. Wij raden Surfsharkaan.
 2. Download en installeer de VPN-app op het apparaat waarop je anime wilt kijken.
 3. Maak verbinding met een Amerikaanse server om de grootste bibliotheek te unlocken.
 4. Ga naar Crunchyroll en geniet van de show!

Als je nog geen account hebt op Crunchyroll, is het slim deze aan te maken terwijl je verbonden bent met de VPN. Een premium account laat je namelijk reclamevrij kijken, maar de abonnementskosten zijn in het buitenland veel lager dan in Nederland. Door te verbinden met een Turkse VPN-server bespaar jij heel veel geld!

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

Bezoek Surfshark

Lees het volledige artikel hieronder om te ontdekken hoe je vanuit Nederland toegang krijgt tot het complete aanbod van Crunchyroll.

Animatieseries zijn steeds populairder in Nederland. Niet alleen kinderen houden van tekenfilms, denk maar aan allerlei animaties voor volwassenen, waaronder Bojack Horseman en Rick and Morty. Deze twee, van origine Amerikaanse, series zijn beide op Netflix te kijken. Er bestaat echter ook een streamingdienst met een aanbod van alleen maar Japanse animatie, oftewel anime.

Bijna iedereen heeft ooit wel anime gezien. Denk maar aan programma’s als Pokémon of Heidi dat al in 1980 op de Nederlandse televisie werd uitgezonden. Al deze anime en meer is verzameld binnen één streamingdienst: Crunchyroll. Helaas zijn niet alle series vanuit Nederland zomaar te kijken. Als je een VPN gebruikt, krijg je toch toegang tot alles van deze grootste anime bibliotheek.

Waarom zou je een VPN gebruiken voor Crunchyroll?

In Nederland bestaat de Crunchyroll-bibliotheek uit zo’n 808 films en series. Als je kijkt naar andere landen, dan is dit niet heel veel. Zo heeft de Britse Crunchyroll 937 films en series in de bibliotheek en kun je in de VS van wel 1093 anime’s genieten.

Misschien denk je dat je in Japan nog meer kunt kijken. Dit is echter niet waar. In Japan zijn de uitzendrechten van de meeste anime series en films in handen van andere tv-zenders en streamingdiensten, waardoor de Crunchyroll-bibliotheek erg klein is.

Overigens moet je er wel rekening mee houden dat je niet altijd Nederlandse ondertiteling (subs) of nasynchronisatie krijgt als je Crunchyroll bezoekt via een buitenlandse VPN-server. Ook op de Nederlandse Crunchyroll zijn deze al vaak niet aanwezig. Het is dus wel belangrijk dat je Engels goed genoeg is om de series te volgen.

Een VPN zoals Surfshark versleutelt je gegevens en verbergt je IP-adres. Ook leidt het al je internetverkeer om via een externe server. Zo krijg je het IP-adres van deze server toegewezen. Websites zullen dus denken dat je in de Verenigde Staten bent, als je verbinding maakt met een Amerikaanse VPN-server. Dit is heel handig als het aankomt op streamen via Crunchyroll.

Unblock de gehele Crunchyroll-bibliotheek met Surfshark

Een Crunchyroll VPN biedt ook voordeel voor je portemonnee

Een VPN helpt je dus bij het kijken van nog meer anime. Dat is niet het enige voordeel dat een VPN kan brengen. Crunchyroll Premium kost namelijk meer in het ene land dan in het andere. Door te verbinden met een VPN-server in een land waar een premium abonnement erg goedkoop is, bespaar je heel wat geld. In deze tabel zie je de prijzen per abonnement weergegeven. Alle prijzen zijn omgerekend in euro’s en kunnen dus afwijken aan de hand van wisselkoersen.

LandFan (maandprijs)Mega fan (maandprijs)Mega fan (jaarprijs)Ultimate fan (maandprijs)
Amerika7,84 euro9,81 euro14,72 euro
Japan7,84 euro9,81 euro78,53 euro
Groot-Brittannië5,96 euro7,16 euro71,70 euro
Roemenië5,07 euro6,50 euro64,97 euro
Nederland4,99 euro6,49 euro64,99 euro
Brazilië2,79 euro3,72 euro37,19 euro
Taiwan1,96 euro2,45 euro24,55 euro
Vietnam1,89 euro2,48 euro24,76 euro
Turkije1,37 euro1,97 euro19,41 euro

Voor een premium Crunchyroll-abonnement kun je betalen met creditcards van over de hele wereld en met PayPal. Alleen het ‘Ultimate Fan’-pakket is niet makkelijk vanuit het buiten de Verenigde Staten aan te schaffen. Hier krijg je namelijk een actiefiguur bij, waarvoor je een Amerikaans adres moet opgeven.

Kijk het hele aanbod van Crunchyroll overal vandaan

Een VPN gebruiken om Crunchyroll te kijken is erg gemakkelijk. Al binnen enkele minuten zit je klaar voor je favoriete anime film. Je hoeft alleen deze stappen te volgen:

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (2)
 1. Abonneer je op een goede, betrouwbare VPN-provider. Kies bijvoorbeeld voor Surfshark, een van de snelste VPN’s van dit moment.
 2. Download en installeer de VPN-software op het apparaat waarmee je anime wilt kijken.
 3. Log in en maak verbinding met een server in het land waar de serie of film te zien is. Kies bijvoorbeeld voor een Amerikaanse server om de klassieker Beyblade te kijken.
 4. Ga naar Crunchyroll en geniet van de show.

Als je nog geen account hebt op de streamingdienst, zul je dit uiteraard eerst moeten doen. Als je je VPN verbindt met een server in Turkije en zo de Crunchyroll website bezoekt, kun je een premium abonnement afsluiten tegen de laagste prijs.

De beste VPN’s om anime te kijken

Er zijn veel (goede) VPN’s die je kunt gebruiken. Welke zou je dan moeten kiezen? Om anime te kijken op Crunchyroll heb je op de eerste plaats een snelle VPN nodig. Net als bij andere streamingdiensten, wil je niet dat de aflevering telkens hapert. Ook wil je genieten van een stream in zo hoog mogelijke kwaliteit. Met een trage VPN kan dit helaas niet.

Een andere eis waaraan een VPN voor Crunchyroll moet voldoen is de mogelijkheid tot het unlocken van wereldwijde content. Dit betekent dat de dienst VPN-servers moet hebben in meerdere landen, op zijn minst in Amerika. Daarnaast moet de VPN veel servers binnen een land hebben. Mocht Crunchyroll (of een andere streamingdienst) dan een VPN-server blokkeren, dan heb je genoeg andere om te gebruiken.

Surfshark: de beste VPN voor Crunchyroll kijken

Surfshark is een erg goede VPN die niet voor niets in de top 5 beste VPN’s staat. De dienst scoort consistent goed op snelheid en heeft een lage ping, zelfs op servers die erg ver weg staan. Dit betekent dat je afleveringen geen uren hoeven te bufferen.

Bovendien heeft Surfshark wereldwijd vele VPN-servers, zodat je overal content kunt unblocken. Zelfs de Amerikaanse Netflix werkt gewoon met Surfshark. Het is zelfs mogelijk om deze VPN op je router te installeren. Zo kun je zelfs Crunchyroll kijken via je smart-tv, Android-tv of Apple-tv.

Deze service krijg je voor een lage prijs. Door de 30 dagen geld-terug-garantie van Surfshark kun je de VPN zelfs een hele maand gratis uittesten.

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

Vanaf

€ 2.19

9.0

 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties

BezoekSurfshark

NordVPN: wereldwijd de meeste servers om anime te kijken

NordVPN is een van de beste VPN-providers op de huidige markt. Het is snel, erg veilig en heeft meer dan 5000 servers over de hele wereld. Met NordVPN houdt niets je nog tegen om de hele dag anime series te kijken.

De gebruiksvriendelijke software is bovendien makkelijk te gebruiken door iedereen. Je hoeft geen verstand van techniek te hebben of Engels te spreken. De app is geheel afgestemd op beginners én beschikbaar in het Nederlands.

Net als Surfshark is NordVPN helemaal niet duur. Ook heeft NordVPN een geld-terug-garantie van 30 dagen, waardoor je alle functies gratis uittest.

NordVPN

Onze keuze

Aanbieding

Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Vanaf

€ 3.39

9.3

 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs

BezoekNordVPN

Private Internet Acces: goedkoop en veilig Crunchyroll bekijken

Private Internet Access (PIA) is misschien wat minder snel dat de grootheden die hierboven genoemd werden, maar is zeker niet langzaam. Je kunt er nog steeds erg goed wereldwijd mee streamen, of het nu gaat om Crunchyroll of de gratis Amerikaanse service Pluto TV.

PIA richt zich bovendien sterk op je privacy en veiligheid. Het is daarmee een van de beste ‘no log’-VPN’s. Wil jij stiekem hentai kijken? Dan ziet niemand anders dat.

PIA is tevens een van de goedkoopste premium VPN’s. Je betaalt nog geen twee euro per maand om van alle functionaliteiten gebruik te maken. De eerste maand test je de VPN zelfs helemaal gratis uit door middel van de geld-terug-garantie van PIA.

PIA

Aanbieding

Koop PIA voor slechts €1,99 per maand (81% korting!)

Vanaf

€ 1.99

8.6

 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers

BezoekPIA

Wat kan ik op Crunchyroll streamen?

Er zijn honderden animatie films en series waarvan je kunt genieten op Crunchyroll. Alleen in Nederland zijn er al iets meer dan 800 titels beschikbaar. In Amerika kunnen anime liefhebbers zelfs van meer dan duizend films en series genieten.

We hebben hieronder enkele lijstjes met de beste anime series per genre gemaakt. Hierbij hebben we series die op de Nederlandse Netflix te vinden zijn echter uitgesloten. Je zult er Cowboy Bebop dus niet vinden. Als je geen Netflix-abonnement hebt, dan kun je deze natuurlijk wel kijken op Crunchyroll in de VS en het VK. Overigens kun je ook My Hero Academia op Crunchyroll Amerika afkijken, wanneer je op Netflix de eerste twee seizoenen hebt gezien.

Actie (shonen)

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (6)

Japanse actie anime en manga’s worden ook wel ‘shonen’ of ‘shounen’ genoemd. Het gaat hierbij specifiek om series die gemaakt zijn voor tienerjongens. Dit betekent natuurlijk niet dat niemand anders van deze actieseries kan genieten. Series als Naruto en Fullmetal Alchemist: Brotherhood zijn niet voor niets over de hele wereld uitermate populair.

AnimeNederlandAmerikaGroot-Brittannië
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Hunter X Hunter (alleen de 2011 versie)
One Piece
Naruto
Black Clover

Komedie

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (7)

Japanse humor wordt vaak beschreven als droge humor met een grote focus op dubbele betekenis van woorden. De naam van de hoofdrolspeler in The Devil as a Part-Timer! (Sadao Maou) is bijvoorbeeld een woordspeling. Sadao klinkt namelijk als het Japanse woord voor ‘Sadisme’ en ‘Maou’ klinkt als ‘Mao’ dat ‘duivel’ betekent.

Net als in het Verenigd Koninkrijk is slapstick ook een veelvoorkomende vorm van komedie. Dit zie je zeker terugkomen op de verschillende hilarische manieren waarop studenten hun leraar proberen om te leggen in Assassination Classroom.

AnimeNederlandAmerikaGroot-Brittannië
Gintama
KonoSuba
Daily Life of High School Boys
The Devil as a Part-Timer! (seizoen 2)
Assassination Classroom

Sport anime

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (8)

Er zijn veel anime series over sport. Niets is hierbij te gek, van zwemmen tot ijsschaatsen tot skaten. De populairste sport anime is misschien wel Haikyu!! dat over een jongen gaat die ervan droomt een goede volleybal speler te worden. Twee anime’s die we niet hebben genoemd in de top 5 lijst, maar die wel het vernoemen waard zijn:

 • Yuri on Ice (ijsschaatsen). Deze serie zal LHBTI+-kijkers zeker aanspreken.
 • Aoashi (voetbal). In een land als Nederland, waar zoveel mensen van voetbal houden, mag een echte voetbal anime natuurlijk niet ontbreken.
AnimeNederlandAmerikaGroot-Brittannië
Haikyu!!
Kuroko’s Basketball
SK8 the Infinity
Ace of the Diamond
Hajime no Ippo (Hajime no Ippo: The Fighting!, Hajime no Ippo: The Fighting! – Rising) (Hajime no Ippo: The Fighting! – Rising)

Horror en fantasy

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (9)

Iedereen die van monsters en moorden houdt, kan zijn hart ophalen op Crunchyroll. Je kijkt gemakkelijk naar de – misschien bovennatuurlijke – moordcomplotten op een middelbare school met Another. Even gemakkelijk betreed je de metaverse via Sword Art Online. Misschien hou je meer van demonen in de Victoriaanse tijd? Dan is Black Butler zeker wat voor jou.

AnimeNederlandAmerikaGroot-Brittannië
Sword Art Online (seizoen 1)
Another
Mushi-shi (seizoen 2) (seizoen 2)
Black Butler (seizoen 3)
The Promised Neverland (seizoen 2)

Drama

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (10)

Het dramagenre binnen de anime loopt zeer sterk uiteen. Natuurlijk kunnen we Attack on Titan dat een allegorie lijkt voor Nazi-Duitsland zeker niet negeren. Er zijn echter ook veel luchtigere series te volgen. Wat dacht je van de kookwedstrijden in Food Wars of het dagelijks leven in een huishouden met een kat (My Roommate is a Cat).

AnimeNederlandAmerikaGroot-Brittannië
Attack on Titan
Love is War (seizoen 2 & 3)
Food Wars (seizoen 3, 4 & 5) (seizoen 3, 4 & 5) (seizoen 3, 4 & 5)
My Roommate is a Cat
Your Lie in April

Anime voor het hele gezin

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (11)

Velen van ons zijn opgegroeid met Pokémon. Deze van origine Japanse animatie is tegenwoordig ook te zien op Netflix. Op Crunchyroll vind je nog meer nostalgie opwekkende series, zoals Yu-Gi-Oh!. Heb je nu zelf kinderen – of wil je je innerlijke kind plezieren? – dan is er op het platform nog een heleboel te ontdekken. Stap bijvoorbeeld in de magische wereld van Sailor Moon of tol je ween weg door de Beyblade serie.

AnimeNederlandAmerikaGroot-Brittannië
Yu-Gi-Oh! (seizoenen vanaf Dual Monsters) (seizoenen vanaf Dual Monsters) (seizoenen vanaf Dual Monsters)
Dragon Ball Z (alleen dub)
Digimon (Digimon Adventure, Digimon Adventure (2020), Digimon Tri, Digimon Ghost Game) (Digimon Adventure (2020), Digimon Tri, Digimon Xros Wars, Digimon Universe App Monsters) Digimon Adventure, Digimon Adventure (2020), Digimon Xros Wars, Digimon Universe App Monsters, Digimon Ghost Game)
Beyblade (Beyblade Metal Fusion (alleen dub))
Sailor Moon (Sailor Moon R: The Movie, Sailor Moon Crystal)

Crunchyroll originals

Crunchyroll heeft een aantal originele series gemaakt. Je kunt dit vergelijken met Netflix Originals, maar dan voor het Crunchyroll platform. Deze Crunchyroll exclusieve content is via alle landelijke varianten van de streamingdienst beschikbaar. Het gaat om deze series:

 • Blade Runner: Black Lotus
 • Dr. Ramune Mysterious Disease Specialist
 • Ex-Arm
 • Fena: Pirate Princess
 • FreakAngels (alleen dub)
 • Gibiate
 • High Guardian Spice (alleen dub)
 • In/Spectre (film alleen dub, serie ook sub)
 • Meiji Gekken: Sword & Guns (nog in ontwikkeling)
 • Noblesse
 • Onyx Equinox (alleen dub)
 • Shenmue the Animation
 • So I’m A Spider, So What?
 • The God of High School
 • Tonikawa: Over the Moon for You
 • Tower of God

Breed scala aan extra content

Crunchyroll is niet alleen een anime streamingdienst. De website biedt nog veel meer content:

 • Crunchyroll Manga. Hier kun je manga’s lezen. Als je een gratis account hebt, is het helaas niet mogelijk alles te lezen. In sommige gevallen mag je dan alleen het eerste hoofdstuk lezen bijvoorbeeld. Wil je alles van je favoriete manga lezen? Dan heb je een minimaal een ‘Fan’-account nodig.
 • Nieuwspagina. Op de website van Crunchyroll zie je een nieuws tabblad. Hier verschijnen nieuwsartikelen over conventies en andere evenementen. Ook nieuws over manga’s, anime’s en de makers ervan vind je op deze pagina.
 • Crunchyroll Games. Op deze pagina vind je een overzicht van mobiele games die Crunchyroll heeft ontwikkeld. Enkele voorbeelden van spellen die Crunchyroll op het moment van schrijven aanbiedt zijn My Hero Academia: The Strongest Hero en Bloodline: The Last Royal Vampire.
 • Crunchyroll Store. Crunchyroll heeft zijn eigen webwinkel. Hier kun je Blu-ray dvd’s kopen van je favoriete anime serie. Ook verkoopt de dienst hier actiefiguren.

Heb je Crunchyroll Premium nodig?

Veel anime series kun je op Crunchyroll gratis kijken. Niet alle series zijn echter beschikbaar voor mensen met een gratis account. Zo is One Piece alleen toegankelijk voor premium gebruikers. Andere films en series zijn wel beschikbaar voor gratis gebruikers, maar alleen met reclames voor of tijdens de show. Wil je geen reclames? Dan zul je een betaald abonnement op Crunchyroll moeten nemen.

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (12)

Er zijn ook andere voordelen van Crunchyroll Premium:

 • Je krijgt toegang tot alle manga’s.
 • Je kunt alle anime kijken die Crunchyroll te bieden heeft. Dit kan zelfs zonder reclame.
 • Al een uur na de originele uitzending krijg je toegang tot nieuwe afleveringen.

Als je in plaats van voor het ‘Fan‘-abonnement kiest voor een ‘Mega Fan‘-abonnement, dan krijg je nog twee extra voordelen:

 • Je kunt afleveringen downloaden en offline kijken.
 • Je kunt op vier devices tegelijkertijd streamen.

Conclusie: overal en altijd je favoriete anime kijken

Iedereen die van animatie houdt, kan dus wel iets te kijken vinden op Crunchyroll. Elk genre anime is er te bekijken. Als je jouw favoriete serie niet in de Nederlandse bibliotheek kunt vinden, dan gebruik je gemakkelijk een VPN om wereldwijd series te unlocken.

Als je kiest voor Surfshark, kies je voor de beste streamingervaring. Of je nu geniet van anime op Crunchyroll, Nederlandse series kijkt op Videoland vanuit het buitenland of Amerikaanse content op Amazon Prime Video, Surfshark biedt consistent een goede snelheid om in ultraHD te streamen. Het is zelfs een van de beste VPN’s voor Netflix.

De VPN helpt je ook bij het besparen van een hele hoop geld. Verbindvia Private Internet Access met een VPN-server in Turkije en je krijgt op de allergoedkoopste manier een ‘(Mega) Fan’-abonnement op Crunchyroll.

Meer anime kijken? Kijk dan ook eens naar de legale alternatieven van Soap2day.

Crunchyroll kijken: veelgestelde vragen

Wil je snel antwoord op je vraag? Kijk dan in onze FAQ. Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Waar kan ik anime kijken?

De grootste verzameling van anime series en films vind je opCrunchyroll. Deze streamingdienst is gewoon vanuit Nederland te kijken, al is het aanbod in bijvoorbeeld Amerika veel groter.

Waar kan ik One Piece kijken?

De hele serie van One Piece is te zien opCrunchyroll. Ook in Nederland zijn alle afleveringen te zien op deze streamingdienst.

Waar is Naruto te kijken?

De hele serie van Naruto is te zien opCrunchyroll. Ook in Nederland zijn alle afleveringen te zien op deze streamingdienst.

Is Crunchyroll beschikbaar in Nederland?

Ja, de online anime streamingdienst Crunchyroll is beschikbaar in Nederland. Het aanbod in Nederland is echter beperkter dan in Amerika of het Verenigd Koninkrijk.

Lees inons uitgebreide artikel over Crunchyrollhoe je toegang krijgt tot alle content van deze grootste anime bibliotheek.

Is Crunchyroll legaal in Nederland?

Ja, Crunchyroll is een online streamingdienst die legaal in Nederland wordt aangeboden. Crunchyroll heeft drie abonnementsvormen:

 • Gratis/basic. Hierbij krijg je reclame.
 • Fan. Onbeperkte toegang zonder reclame.
 • Mega Fan. Offline kijken mogelijk.

Als je een VPN gebruikt tijdens het afsluiten van een Crunchyroll-abonnement, kun jeveel geld besparen.

Wat is de beste Crunchyroll VPN?

De beste VPN om Crunchyroll mee te kijken isSurfshark. Deze VPN is erg snel en heeft een lage ping. Zo kijk je zonder haperingen alle anime in de beste kwaliteit. Bovendien weet Surfshark wereldwijd content te unblocken.

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (13)

Tamara van Seggelen

Techredacteur

Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in wetgeving rondom de balans tussen privacy en vrijheid online. Ook is ze zeer geïnteresseerd in de technische aspecten van computers en het internet, zoals de werking van internetprotocollen.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (14)

Top 10 beste miniseries op Netflix in 2024

2 juli 2024

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (15)

De 10 beste Nederlandse series op NPO Start en Plus

2 juli 2024

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (16)

Top 10 beste Britse series op Netflix in 2024

25 juni 2024

Crunchyroll: altijd en overal ter wereld anime kijken met een VPN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5779

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.