Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (2024)

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (1)

Επαναστατική αίσθηση και εμφάνιση.

Η νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan με MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και σπορ σχεδίαση 3 όγκων.

Εξωτερική σχεδίαση

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (2)

Το Sedan γίνεται A-Class.

Μία από τις κλασικότερες μορφές αυτοκινήτου γίνεται πλέον μία από τις πιο μοντέρνες. Η νέα A-Class Sedan δίνει μια άκρως σπορτίφ ερμηνεία στη σχεδίαση 3 όγκων.

Εσωτερική σχεδίαση

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (3)

Περισσότερη ευρυχωρία.

Εξωτερικά, μια επαναστατική A-Class. Εσωτερικά, το νέο Sedan προσφέρει ακόμη περισσότερα: περισσότερο χώρο, περισσότερη άνεση, ακόμη περισσότερη A-Class.

MBUX

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (4)

Θέλω να σου μιλήσω.

Το MBUX (Mercedes-Benz User Experience) προσφέρει μια εντελώς νέα φιλοσοφία χειρισμού του αυτοκινήτου. Με διαίσθηση και με την ικανότητα να μαθαίνει καθημερινά. Σύντομα, η νέα A-Class θα σας γνωρίζει σχεδόν καλύτερα από ό,τι εσείς τον εαυτό σας.

Ασφάλεια

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (5)

Ας μιλήσουμε για εμπιστοσύνη.

Η νέα A-Class Sedan μπορεί να σας προειδοποιεί για τυχόν κίνδυνο σύγκρουσης, να σας υποστηρίζει κατά την πέδηση και την αποφυγή εμποδίων ή ακόμα και να ενεργοποιεί μία αυτόνομη διαδικασία πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (6)

Η πρώτη A-Class με σχεδίαση 3 όγκων.

Η νέα A-Class από την πιο σπορτίφ πλευρά της, ως Sedan με δυναμική, κομψή σιλουέτα.

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (7)

Δυναμική, κομψή σιλουέτα

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (8)

Ρέουσα σχεδίαση οροφής για εκθαμβωτική εμφάνιση.

Όταν ήμασταν παιδιά, ζωγραφίζαμε τα αυτοκίνητα με τη λεγόμενη σχεδίαση 3 όγκων. Η νέα A-Class Sedan μας κάνει να τα ονειρευτούμε ξανά. Η σιλουέτα της είναι εξαιρετικά δυναμική και διαχρονικά κομψή.

Σπορ μάσκα ψυγείου diamond

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (9)

Ολοκαίνουρια και ήδη θρυλική.

Το επίπεδο καπό κινητήρα, οι στενοί προβολείς και η μάσκα ψυγείου με περίγραμμα που ανοίγει προς το κάτω μέρος τονίζουν το φάρδος του μπροστινού τμήματος. Από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία της προαιρετικής AMG Line είναι η μάσκα ψυγείου με στοιχεία diamond σε χρώμιο, τη σιλουέτα της οποίας αναδεικνύουν οι εμφανείς εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Σχεδίαση wrap around

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (10)

Καλώς ήρθατε! Εδώ όλα περιστρέφονται γύρω από εσάς.

Ο εσωτερικός χώρος της νέας A-Class Sedan αγκαλιάζει κυριολεκτικά τους επιβάτες. Οι μεταβάσεις ανάμεσα στο ταμπλό οργάνων, την κεντρική κονσόλα και τις επενδύσεις των θυρών είναι ρευστές και διαμορφώνουν την ευχάριστη σχεδίαση “wrap around”. Είναι τόσο μοναδική για αυτή την κατηγορία όσο και η ποικιλία στοιχείων διάκοσμου και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, που ρίχνει ιδανικό φως στο εσωτερικό.

Δυναμικό μπροστινό τμήμα

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (11)

Κάθε γραμμή μια σαφής δήλωση.

Η νέα, αεροδυναμικά σχεδιασμένη A-Class Sedan με το κεκλιμένο μπροστινό τμήμα της κινείται κόντρα στο ρεύμα. Από πίσω του κρύβονται η κάθετη μάσκα ψυγείου και το χαμηλωμένο καπό κινητήρα. Αριστερά και δεξιά, δύο εκθαμβωτικές λεπτομέρειες: οι προαιρετικοί προβολείς MULTIBEAM LED ακτινοβολούν τη δύναμη της καινοτομίας. Έτσι, η A-Class Sedan δείχνει ακόμα πιο προσγειωμένη στο δρόμο και συγχρόνως απογειώνει την οδηγική εμπειρία.

Εντυπωσιακό πίσω τμήμα

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (12)

Το πίσω τμήμα της A-Class Sedan σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχεδιαστικής εποχής.

Η νέα απέριττη σχεδίαση της A-Class ολοκληρώνεται κομψά στο Sedan με το εντυπωσιακό πίσω τμήμα, το οποίο δείχνει οπτικά φαρδύτερο με τα διπλά πίσω φώτα. Δεν είναι απλώς όμορφο, αλλά κρύβει πίσω του κι έναν ευχάριστα μεγάλο χώρο φόρτωσης, ο οποίος εξοπλίζεται προαιρετικά με τη λειτουργία HANDS-FREE ACCESS και μπορεί να ανοίγει ανέπαφα.

Άνεση καθίσματος και χώρου

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (13)

Η νέα σχεδίαση χώρου για απόλυτη άνεση καθίσματος.

Αν κοιτάξετε γύρω σας, θα ανακαλύψετε κάτι εκπληκτικό στο εσωτερικό της νέας A-Class Sedan: εκπληκτικά μεγάλο χώρο. Ειδικά στο χώρο πίσω επιβατών βρίσκουν τη χαρά τους ακόμη και μεγαλόσωμοι ενήλικες. Η νέα A-Class διαθέτει σπορ καθίσματα με ρυθμιζόμενο προσκέφαλο. Σε συνδυασμό με τα καθίσματα άνεσης, διατίθενται καθίσματα πολλαπλού περιγράμματος. Προαιρετικά μπορούν να επιλεγούν τα καθίσματα με κλιματισμό και περισσότερες επενδύσεις. Για άνεση ταξιδιού ανώτερου επιπέδου.

Ευρεία οθόνη.

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (14)

Υπάρχουν πολλά να ανακαλύψετε. Ξεκινήστε αμέσως τώρα.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Το εσωτερικό της νέας A-Class Sedan διακρίνεται για την εντελώς ασυνήθιστη εμφάνιση και σας επιφυλάσσει νέες παραστάσεις. Όχι σε μία, αλλά σε δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης. Με μέγεθος 17,78 εκατοστών (7 ιντσών) στο βασικό εξοπλισμό ή προαιρετικά 26 εκατοστών (10,25 ιντσών). Σε κάθε περίπτωση, οι οθόνες μοιάζουν να αιωρούνται. Πανεύκολος είναι και ο χειρισμός από τα πλήκτρα ελέγχου αφής στο τιμόνι, το προαιρετικό touchpad ή την οθόνη αφής. Η τελευταία παρουσιάζεται για πρώτη φορά και σίγουρα αξίζει μια δεύτερη ματιά.

Mercedes-Benz User Experience.

Το MBUX (Mercedes-Benz User Experience) δεν σας στερεί τη χαρά της οδήγησης, αντίθετα, την κάνει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, το σύστημα “μαθαίνει” τον οδηγό και με τον καιρό προσαρμόζεται περισσότερο στις επιθυμίες του. Με το έξυπνο σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC, μπορείτε να συνομιλείτε σχεδόν τόσο φυσικά όσο και με έναν καλό φίλο.

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (15)

Σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (16)

Έχει ανάγκη την επικοινωνία.

Χάρη στο ολοκαίνουριο LINGUATRONIC, η νέα A-Class Sedan σας ακούει όταν της μιλάτε. Και όχι μόνο: σας καταλαβαίνει, χωρίς να χρειάζεται να έχει μάθει εντολές. Επιπλέον, συζητάει μαζί σας. Θέλετε να σας διαβάσει ή να της υπαγορεύσετε και να στείλει ένα μήνυμα; Κανένα πρόβλημα. Ελέγχει για εσάς τον καιρό στον προορισμό σας, αλλάζει ραδιοφωνικό σταθμό ή σας πηγαίνει σπίτι από τον πιο γρήγορο δρόμο. Αρκούν δύο λέξεις: “Hey Mercedes”. Η νέα A-Class Sedan είναι έτοιμη να σας ακούσει με προσοχή.
Διατίθεται μόνο ως μέρος πακέτου σε συνδυασμό με τις εξελιγμένες λειτουργίες MBUX και touchpad.

Εξατομίκευση

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (17)

Ο μόνος συμβιβασμός που κάνει είναι να προσαρμόζεται σε εσάς και τον τρόπο ζωής σας.

Η νέα A-Class Sedan και το MBUX (Mercedes-Benz User Experience) σας προσφέρουν ελαφρώς περισσότερα. Έτσι, μπορείτε να προσαρμόζετε τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, αλλά και τα στυλ των ενδείξεων στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων και στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων στη διάθεσή σας. Πλήρως εξατομικευμένα και διαισθητικά, π.χ. από τα πλήκτρα ελέγχου αφής στο τιμόνι.

Τεχνητή νοημοσύνη

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (18)

Ξέρει το δρόμο για το σπίτι και τις συνήθειές σας.

Χάρη στο MBUX, τη νέα Mercedes-Benz User Experience, η νέα A-Class Sedan είναι ευφυέστερη από πριν. Καθημερινά, μαθαίνει και γνωρίζει καλύτερα τον οδηγό της. Μπορεί να απομνημονεύει τα αγαπημένα του τραγούδια και τη διαδρομή προς το γραφείο. Έπειτα, ρυθμίζει αυτόματα το σωστό ραδιοφωνικό σταθμό, ή σας προτείνει μια πιο σύντομη διαδρομή αν συναντήσετε μποτιλιάρισμα. Αυτόματα και μόνο εάν το επιθυμείτε.

Touchpad & έλεγχος αφής

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (19)

Το σύστημα χειρισμού που κάνει αίσθηση.

Φανταστείτε ότι μπορούσατε να χειριστείτε ένα ολόκληρο αυτοκίνητο με το μικρό σας δαχτυλάκι. Θα ήταν τέλεια, έτσι δεν είναι; Εμείς παρουσιάζουμε το touchpad, με το οποίο μπορείτε να κάνετε όλες σχεδόν τις ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, για το σύστημα πλοήγησης ή για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Η επιφάνεια αφής αναγνωρίζει εύκολα ακόμα και το γραφικό σας χαρακτήρα. Ακόμα πιο εύκολος και πιο άμεσος είναι ο χειρισμός με την οθόνη αφής, που αντιδρά σε μία και μόνο σας κίνηση.

Οθόνη Head up

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (20)

Μια A-Class κοιτάει πάντα μπροστά.

Με την οθόνη Head up στη νέα A-Class Sedan το βλέμμα είναι στραμμένο μπροστά εντελώς αυτόματα. Όλες οι σημαντικές πληροφορίες, όπως η ταχύτητα κίνησης, τα όρια ταχύτητας ή οι οδηγίες πλοήγησης, προβάλλονται κατευθείαν στο οπτικό σας πεδίο. Εικονικά και έγχρωμα. Τα περιεχόμενα των ενδείξεων προσαρμόζονται και αποθηκεύονται μέσω της λειτουργίας μνήμης.

Ασύρματη φόρτιση

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (21)

Ο έξυπνος τρόπος μεταφοράς του smartphone σας.

Στη νέα A-Class Sedan φορτίζετε το smartphone σας ακουμπώντας το στην κεντρική κονσόλα. Πολύ απλά, χωρίς καθόλου καλώδια, με το πρότυπο Qi. Και το καλύτερο: χάρη στη Near Field Communication (NFC), το smartphone σας συνδέεται αμέσως με την A-Class Sedan με λίγα βήματα και χωρίς να πρέπει να πληκτρολογείτε συνεχώς κωδικούς.

MBUX Augmented Reality για πλοήγηση

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (22)

Δείτε το κόσμο μέσα από ένα νέο πρίσμα.

Η νέα A-Class Sedan θα σας προσφέρει μια εντελώς νέα οπτική. Για παράδειγμα στο δρόμο. Με τη βοήθεια μιας ειδικής κάμερας, το περιβάλλον εμφανίζεται με τη μορφή βίντεο ή εικόνας στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Μια πρωτοποριακή και ενημερωτική λειτουργία που, σε συνδυασμό με τα εικονικά αντικείμενα ή τις σημάνσεις, διευκολύνει για παράδειγμα την εύρεση του προορισμού. Εντελώς διαισθητικά και πανέξυπνα.

Ενσωμάτωση smartphone

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (23)

Μοιάζει με τιμόνι, αλλά κάνει πολύ περισσότερα.

Ακόμα και η αποστολή SMS ή η αναζήτηση στις επαφές γίνεται εύκολα. Στη νέα A-Class Sedan μπορείτε να χρησιμοποιείτε το smartphone σας χωρίς να το κρατάτε στα χέρια σας. Η σύνδεση γίνεται μέσω USB ή NFC. Από τα πλήκτρα ελέγχου αφής στο τιμόνι μπορείτε να χειρίζεστε πολύ άνετα σχεδόν όλες τις εφαρμογές και λειτουργίες στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Πανεύκολα και στη στιγμή.

Ψηφιακό κλειδί οχήματος

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (24)

Η νέα εκδοχή του κλειδιού του αυτοκινήτου.

Η νέα A-Class Sedan μπορεί να ξεκλειδώνει πολύ άνετα μέσω Near Field Communication (NFC) με το smartphone σας, αρκεί να το κρατήσετε κοντά στη λαβή της πόρτας. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να εκκινήσετε τον κινητήρα, τοποθετώντας το smartphone στην ειδικά προβλεπόμενη θήκη. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την οδηγήσετε.

Η A-Class Sedan - EKKA Αυτοκίνητα (2024)

FAQs

Is the A-Class sedan worth it? ›

The A-Class excels at offering the modern Mercedes-Benz experience in simply a smaller package. It's loaded with tech, features and luxury. It's also enjoyable to drive and looks suitably upscale. Mercedes has raised the bar for the entry-level luxury sedan class.

What is Mercedes A-Class sedan? ›

Overview. The 2022 Mercedes-Benz A-class is a small car with the heart of an S-class luxury sedan. The expensive-looking façade helps it look right at home among the rest of the Benz lineup, and its modern, tech-filled cabin delivers much the same experience as pricier models.

Is Mercedes a220 a sedan? ›

The all-wheel-drive A 220 4MATIC Sedan is a mobile device that'll really move you. Sleek and sporty, it responds to your driving passion. And its high-style, high-tech co*ckpit can respond to your touch, or even your voice.

Which Mercedes is a full-size sedan? ›

S-Class Sedan - Luxury Sedan.

Is Mercedes A-Class a good buy? ›

The A-Class isn't cheap, but it's comfortable, good to drive and packed with technology. It's a good alternative to the Audi A3 and BMW 1 Series. Is the Mercedes A-Class better than the B-Class? The larger Mercedes B-Class is only worth paying extra for if space for rear passengers and a big boot are high priorities.

Why is the Mercedes A-Class so popular? ›

The Mercedes A-Class launched in 1997 in a decade when many passenger car designs had become less than inspiring, but with its four-door compact hatchback body shape, the A-Class brought a sporty, family-friendly feel to the entry-level end of the Mercedes range.

Is Mercedes A-Class luxury? ›

It completely redefines modern luxury in the compact class, and revolutionises interior design. Technologically the A-Class not only takes first place thanks to MBUX – Mercedes-Benz User Experience: it also offers a number of functions that were previously the preserve of the luxury class.

Is Mercedes A or C-Class better? ›

The C-Class also comes standard with EQ Boost, which can add more horsepower and torque when you engage the system. What's more, while the A-Class is only offered with the 188-hp engine identified above, the C-Class has traditionally been offered in a number of potent AMG® configurations with even more power.

Is A-Class Mercedes expensive? ›

The Mercedes-Benz A-Class has a RRP range of £30,720 to £45,795. Prices start at £30,720 if paying cash. The price of a used Mercedes-Benz A-Class on Carwow starts at £25,000. The Mercedes A-Class might be the least expensive way to own a Mercedes, but it's far from the least expensive way to own a premium hatchback.

What is Mercedes' cheapest car? ›

Mercedes-Benz Prices: A-Class

The most affordable vehicle on the Mercedes-Benz price list is the Mercedes-Benz A-Class.

Is Mercedes A-Class discontinued? ›

If you're a fan of the Mercedes-Benz A-Class, then you'll probably be disappointed to hear that it will be discontinued following the 2022 model year. The compact sedan is currently the price leader in the Mercedes-Benz lineup, making it the ideal option for car buyers who are transitioning to a luxury car brand.

Which A-Class has Mercedes engine? ›

Badged A180 and A200, they're based around the same engine but with different tuning. They use a 1.3-litre, four-cylinder engine sourced from Renault, but refinement is suitably 'Mercedes' for use in this car unless you thrash them.

Which class Mercedes is best? ›

The S-Class is the flagship Mercedes-Benz vehicle. It is a full-size luxury sedan that is the epitome of luxury and refinement. The S-Class is powered by a turbocharged 3.0-liter inline-six engine that produces 429 horsepower and 384 lb-ft of torque.

Which Mercedes class is most expensive? ›

Mercedes-Benz car prices in India:

The price of Mercedes-Benz cars in India starts from ₹ 46.05 Lakh for the A-Class Limousine while the most expensive Mercedes-Benz car in India one is the Maybach GLS with a price of ₹ 3.35 Cr. The newest model in the Mercedes-Benz line-up is the EQA with a price tag of ₹ 66 Lakh.

What is the smallest Mercedes sedan? ›

The A-Class is the smallest and most affordable sedan in the Mercedes lineup and impresses with its on-brand styling and admirable acceleration, even with the base engine. AMG models have explosive performance in a compact package.

Is AC class a reliable car? ›

Overview of Mercedes C-Class reliability

The latest two generations of C-Class (2014 to 2021 and 2021 to present) are generally considered to be reliable cars, even if earlier models had a mixed reputation.

How long do Mercedes A-class cars last? ›

So, how long do Mercedes-Benz vehicles last? Many experts agree that Mercedes-Benz vehicles can last anywhere from 150,000 to 200,000 miles on average with routine maintenance. In fact, you may even get more mileage out of your Mercedes-Benz vehicle if it has been properly taken care of.

Is A or C-Class Mercedes better? ›

The 2021 Mercedes-Benz A-Class and the 2021 Mercedes-Benz C-Class are both exceptional compact cars, but it's important to consider every angle. The A-Class is more accessible, more efficient, and rich in technology, but the C-Class comes with more standard features and offers more engine options.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6007

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.